zbcpto

sunnyleonesexvideo

День Конституції України

          Згідно листа Запорізької обласної Державної адміністрації Департаменту Освіти і Науки від 25.06.2024 року «Про організацію та проведення заходів щодо відзначення Дня Конституції України» в ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно- технічної освіти» було проведено тематичний захід присвячений 28-й річниці прийняття Конституції України.

          Прийняття Конституції стало важливою віхою в історії незалежної України, закріпивши її як суверенну та демократичну державу.

          Здобувачі освіти ознайомилися з історією ухвалення Першої української збірки законів, Конституцією Пилипа Орлика, ухваленої у 1710 році, Другою Конституцією України 1918 року, яка була розроблена під керівництвом Михайла Грушевського, і яка проголошувала незалежність УНР, Тимчасовою Конституцією Карпатської України , яка була прийнята 15 березня 1939 року.

           І 28 червня 1996 року під час пʼятої сесії Верховної Ради України другого скликання була ухвалена нова Конституція, Основний Закон нашої держави, який визначає принципи державного устрою, закріплює права і свободи громадян, а також встановлює порядок діяльності органів державної влади.