zbcpto

sunnyleonesexvideo

Попередження залучення дітей до підривної діяльності.

Протягом останніх тижнів у нас на території м. Запоріжжя, відбувались підпали авто військових.

 

В ході відпрацювання та пошуку злочинців, які могли здійснювати вказані злочини було встановлено дітей, яких вороги знайшли саме в месенджері «Телеграм».

Мотивація у всіх одна – легкі гроші. Вони були впевнені, що правоохоронні органи їх не спіймають, обирали стоянки, подвір’я, які не сильно охоронялися.

По всій території України в чатах месенджеру "Telegram", мешканцям міста в тому числі неповнолітнім або малолітнім особам надходять повідомлення від невідомих користувачів  про те, що є нібито високооплачувана робота і вже не підозрюючи цього відбувається вербування дітей до вчинення злочинів.

 

На початку вербовки в обов’язковому порядку представниками спецслужб ворога проводиться розвід опитування: вік особи, соціальний статус, задоволення чи незадоволення ситуацією в країні, фінансові проблеми, після чого вибирається стиль спілкування. Якщо особа по «критеріям» підходить, то пропонується здійснення графіті дестабілізаційного характеру – 50$, підпал релейної шафи – 200-500$, підпал авто – 1000-2000$, підпал РТЦК та СП – 2000$, залучення спільника та контактування з адміном 500 -1000$, але всі ми добре розуміємо, що це лише використання ворогом дітей, для перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.

Жоден зі зловмисників, котрі скоювали підпали автомобілів військовослужбовців ЗСУ, не отримували усіх обіцяних російськими замовниками грошей.

У дітей, які були безпосередньо залучені до вчинення протиправних дій у їх особистому месенджері «Телеграм» були відповідні проросійськи групи.

 

Вказані групи мають специфічні заставки, для прикладу:

Через свій малий вік діти не розуміють, що вони скоюють кримінальне правопорушення та перешкоджають законній діяльності Збройних сил України, чим допомагають ворогу та не розуміють наслідків і відповідальності.

За підпал військового авто, неповнолітніх було притягнуто наступних видів кримінальної відповідальності:

Стаття 114-1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років)

Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна (карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).