zbcpto

sunnyleonesexvideo

День захисників і захисниць України

       У християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно.

      Дата 14 жовтня вибрана не випадково: свято Покрови Пресвятої Богородиці вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.

    У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».

     З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.

      Тому, недарма, з 1999 року цього ж дня, 14 жовтня,встановлений і День українського козацтва.

      День захисників і захисниць України – державне свято, започатковане14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 рокуВерховна Рада Україниперейменувала свято на День захисників і захисниць України.

     Цього дня слід вшановувати українських героїв та героїнь: тих, хто захищав нас, Україну та її територіальну цілісніть під час кривавих боїв.

     14 жовтня треба відмічати мужність та героїзм цих людей, а також дякувати за чисте небо над головою. Слід пам'ятати про те, що саме вони сприяють зміцненню патріотичного духу в молоді, популяризують пошану серед нових поколінь до військових традицій.

      Напередодні свята в ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО» були проведені тематичні заходи:

  • виховні години (зокрема, з використанням онлайн-формату);
  • конкурс привітальних листівок;
  • виставка композицій «Дари осені Покрові».

 

 

     Учні Центру вітають зі святом кожного українця!!!

 Пам'ятаймо наших захисників та захисниць!