zbcpto

sunnyleonesexvideo

День рятівника

               17 вересня в Україні відзначається День рятівника, визначений Указом Президента України. Це професійне свято працівників цивільного захисту (цивільної оборони) населення – аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, які безпосередньо беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

               З 2004 по 2008 рік в нашій країні цей день називався "День працівників цивільного захисту". Ще раніше, з 90-х по 2004-й рік, відзначали два свята в різний час. 29 січня - День працівників пожежної охорони і кожну останню суботу жовтня - День рятувальника.

             Через 10 років чинний, на той момент, президент України Віктор Ющенко запропонував об'єднати два свята і заснував урочистий день - 17 вересня.

             У День рятувальника проводиться акція "Герой-рятувальник року", яка створена, щоб привернути увагу громадськості до нелегкої професії. В рамках акції організатори шукають нетривіальні випадки прояву героїзму при порятунку людських життів. Переможцем і володарем нагороди від МНС України може стати кожен.

 

           З нагоди відзначення професійного свята Дня рятувальника, в ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО», у термін з 16 до 21 вересня 2021 року з учасниками освітнього процесу були проведені тематичні виховні годин та інструктажі з питань безпеки життєдіяльності.