zbcpto

sunnyleonesexvideo

Фабінг – хвороба нашого часу

           Сьогодні ми навіть не уявляємо свого життя без смартфона. Уранці прокидаємось від будильника на гаджеті, спілкуємось, завжди знаємо останні новини, погоду, живемо «он-лайн життям», часто за рахунок звичайного. Звісно ж, винний у цьому не наш улюблений смартфон, а унікальні можливості сучасних технологій та послаблений самоконтроль. Навряд чи хто замислюється, скільки реального часу проходить повз нас, поки ми залипаємо у гаджеті.
         Вчені стверджують, що фабінг виникає на ґрунті психологічних проблем: неадекватної самооцінки, низького рівню самоконтролю та відповідальності, інколи навіть депресивного стану.  Під час спілкування фабер постійно, за звичкою, риється у смартфоні, моніторить будь-яку інформацію, переглядає вже раніше побачене, грає в ігри ігноруючи при цьому оточення, залишається поза темою реальної розмови. Постійно тримає смартфон у руці, навіть під час пересування. Лякається, коли згадує, що, можливо, забув телефон вдома, або він може розрядитись. Під час розмови з іншою людиною постійно перевіряє смартфон через звукове сповіщення,  часто і безпідставно сканує стрічку новин. Навіть під час вживання їжі не може відірвати погляд від екрану. До речі, психологи стверджують, що спожиті таким чином страви втрачають смакові якості.
Фабери серед нас
           Виходячи з досліджень психологів, найбільший процент фаберів серед представників покоління Z. Про них кажуть: «народилися зі смартфоном». Z-ти надають перевагу спілкуванню у соцмережах, а не особистому. У їхньому підлітковому світі фабінг діє майже на постійній основі та вважається нормою. Більш стримані у цьому відношенні міленіали та трохи старші люди: скільки б у вас не було мегаважливих онлайн завдань,  ігнорувати співрозмовника на користь смартфона грубо і неприйнятно. Люди цієї вікової категорії є і найбільш уразливими до фабінгу. Дослідники виявили ще й гендерний бік питання: жінки займаються фабінгом частіше та довше, для них це вияв соціальної інтернет-активності. Чоловіки ж у більшості сприймають смартфон як багатофункціональний технічний пристрій, але й серед них теж є фабери.

Зрозуміти та вибачити?
          Як же протистояти такому неприємному явищу? Як знайти золоту середину між людським спілкуванням, особистим простором та сучасними технологіями?
         Насамперед треба пам’ятати, що фабер не зловмисник. Ним володіє імпульсивне бажання спілкуватися та бути в курсі усього.
         Фаберу ж можемо порадити бути сильним та вихованим, увімкнути режим самоконтролю. Якщо посеред живого спілкування виникла нагальна потреба залізти у смартфон, попросіть вибачення  у співрозмовника за перервану бесіду. Намагайтесь здійснювати онлайн спілкування у прийнятних часових рамках, а не гаяти вільний час, обділяючи своєю увагою близьких. Під час прийому їжі не кладіть гаджет на стіл, аби не було спокуси заглядати в нього кожні 2 хвилини.

 

            Отже, як підсумок, можемо сказати, що немає у світі нічого найдорожчого за живе спілкування та здорові відносини  між близькими та знайомими людьми. І якщо вам, спілкуючись у реальній розмові, заманеться зробити черговий перегляд стрічки новин (вже аж п’ять хвилин пройшло), відкладіть, будь ласка, смартфон та подивіться співрозмовнику в очі.