zbcpto

sunnyleonesexvideo

Як організувати підготовку до ЗНО 2020

1. Розпочинайте готуватися до тестування заздалегідь, по частинах, спокійно. Використовуйте підручники та посібники, рекомендовані для ЗНО.

2. Починайте навчання з ранку, поки голова свіжа. Спочатку підготуйте місце для занять: приберіть зайве, що відволікає від основної мети – підготовки до тестування; зручно розташуйте підручники; вимкніть телефон; суворо скажіть собі: «З 9 до 12 я повинен вивчити стільки.»

3. Починайте навчання з важких, незрозумілих тем, а прості залиште під кінець. Якщо складну тему залишити на потім, вона буде висіти над вами як дамоклів меч, не даючи спокою, знижуючи рівень запам`ятовування.

4. Запам`ятовувати матеріал потрібно осмислено, а не механічно.

Запам`ятати легше те, що розумієш. Не зубріть, це довго і ненадійно: варто перенервуватись, забути бодай одне слово, і весь визубрений текст вилетить з голови. Намагайтеся знайти логічні зв`язки в досліджуваному матеріалі, скласти план, схему, зробити короткий запис. Якщо обсяг занадто великий, то розбийте текст на смислові уривки, намагаючись, щоб їх було не більше семи. Спробуйте узагальнити і передати основну думку кожного уривка однією фразою.

5. Якщо у матеріалі, який ви вивчаєте, обмаль внутрішніх логічних зв`язків, то можна використовувати асоціації, а також «метод місця». Для цього необхідно уважно подивитися навколо себе. Відновивши в пам`яті обстановку, у якій ви вивчили матеріал, ви пригадаєте і його. Дати можна запам`ятовувати, уявивши їх у незвичайному вигляді (наприклад, вогняні цифри на тлі темної води).

6. Не тримайте знання в собі, як у сейфі. Поділіться ними з дзеркалом, улюбленим собакою, однокласниками, батьками. Текст переказаний своїми словами, запам`ятовується краще, ніж багато разів прочитаний, але не переказаний.

7. Перед офіційним тестуванням намагайтеся пройти якомога більше опублікованих тестів, щоб краще ознайомитися з типовими конструкціями тестових завдань. Поспішайте, тренуйтеся із секундоміром у руках. Контролюйте час виконання завдань, вчіться працювати в максимальному темпі.

8. Чергуйте заняття і відпочинок: 40 хвилин занять, а потім 10 хвилин перерви. Бережіть очі, робіть гімнастику для очей.

9. Дотримуйтесь режиму дня. Чергуйте розумову діяльність з фізичною. Виділіть час на прогулянку, заняття спортом, допомогу вдома. Спіть не менше 8 годин. Харчування має бути 3-4 разовим, калорійним, багатим на вітаміни, але не надмірним. Після поживної їжі тягне на сон і займатися розумовою працею складно.

10. Залиште один день перед тестуванням для повторення, ще раз зупиніться на складних питаннях. Напередодні тестування обов`язково виспіться!Багато вважають, що для повної підготовки не вистачає останньої ночі. Це неправильно! Невпаки, перед сном прогуляйтеся, прийміть душ. Добре виспіться, щоб прокинутися з відчуттям бойового настрою. У людини, яка гарно спала, голова працює краще.