zbcpto

sunnyleonesexvideo

Захід до 149-й річниці з дня народження Лесі Українки

Ні, я жива! Я буду вічно жити,

Я в серці маю те, що не вмирає!

         Ці слова Мавки із драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», які можна назвати мистецьким кредо письменниці, червоною ниткою пройшли і через камерне свято поезії, яке відбулося у  групі № 8.17 ДНЗ «Запорізький БЦ ПТО» 25 лютого 2020 р. Захід був присвячений 149-й річниці з дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.

       «Люди, як зорі, полишають свій сліду свідомості майбутніх поколінь,особливо люди талановиті. Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси,образ ніжний і чистий,» - так почала свою розповідь про геніальну поетесу ведуча Уртєнова Тетяна. Вона акцентувала увагу одногрупників на унікальній обдарованості  письменниці, її духовній красі, багатстві внутрішнього світу. І разом з тим згадала й про її дивовижну здатність залишатися просто жінкою, яка кохала та була коханою…просто жінкою, яка кохала та була коханою...

 

    Під час заходу прозвучали вірші Лесі Українки, прочитані ученицями Тринкеншу Ганною та Прічаловою Олександрою у супроводі класичної музики. І чари, і музика, і біль, і бентежні асоціації, і захват од простору та висоти  - всі ці емоції були присутні на чарівному святі поезії.

 

   

  

Викладач української мови та літератури

Тюріна Т. М.